Важно изследване за децата с неврогенен пикочен мехур вече достъпно в България

 

В средата на март ще започне работа апаратът за инвазивна видео-уродинамика в клиниката по Детска урология към Пирогов. По покана на Център „Фонд за лечение на деца“ полският уролог д-р Агнешка Пастушка ще обучи екипа на д-р Стоян Пеев и ще проведе изследването върху български деца с новата апаратура. Изследванията са планирани за датите 16-20 март 2015. Всички необходими консумативи ще бъдат осигурени. Излседването ще е безплатно.

 

В момента съдействаме за изготвяне на график за провеждане на прегледите и изследванията за периода 16-20 март 2015.

 

Молим родителите на деца с неврогенен пикочен мехур, които искат да бъдат прегледани от д-р Пастушка и д-р Пеев, да ни информират за това на info@sbhb.org  или на 0887 297 122 (Славея Костадинова).

Желателно е да изпратите и наличната медицинска информация за урологичния статус на детето до момента – кратко резюме или епикризи/документи от лечение.

Моля ви, пишете и кои са предпочитаните от вас дати за изследването.

Информацията ще предадем на д-р Пеев и екипа му.

 

 

Повече за д-р Пастушка:

Д-р Пастушка е детски уролог и детски хирург от Полша. Завършва медицинско образование през 1994. В момента работи в клиниката по Детска хирургия и урология към Детската университетска болница в Катовице. Работи в тясно сътрудничество с полската асоциация за спина бифида и ръководи единственото в Полша Уротерапевтично  студио за деца със спина бифида.

Категория: