Опростена процедура при закупуване на клапни системи!

8 мнения / 0 new
Последно съобщение
Даниела
Опростена процедура при закупуване на клапни системи!

Здравейте! Относно закупуването на клапи за деца с хидроцефалия вече знаем , че така наречения консуматив се поема от Център "Фонд за лечение на деца".
Изках да споделя начина за финансиране:  Подават се към "Фонда" необходимите заявления с прикрепена към тях етапна епикриза или преглед в който е констатирано от неврохирург , че е необходима клапа . Процедурата за финансиране ставала светкавична без да е необходио да се събира "Заседателната комисия" т.е. на деня детето е одобрено.
Навярно тази информация я има в други сайтове и родителите са я обсъждали и знаят. Аз прецених , че е необходима да я има и в нашия сайт имайки предвид притисненията относно цялата манипулация , а пък и мислите "Дали ще одобрят- Дали не...".
Успешен ден на всички !

Slaveia
Благодарим, Даниела!

Благодарим, Даниела!

А знаеш ли как стоят нещата при консумативите за удължаване на дренажния маркуч?

Би следвало Фонда да покрива и тях. Някой кандидатствал ли е?

tania
относно дренажния маркуч

Мен също ме интересува как стои въпроса с разходите по удължаване на дренажния маркуч. Ще бъда благодарна ако някой вече е минал по този път и ми даде информация.

Даниела
Здравейте!

Здравейте!
Всеки " консуматив", които не се поема от НЗОК  може да бъде финансиран от Център "Фонд за лечение на деца". Това може да се случи , ако лицето което кандидатства няма навършени 18 години и е български гражданин.
Аз зная , че дренажа , който се поставя за удължаване на клапата не се поема от НЗОК  невиждам проблема в това, ако бъде финансиран от Ц"ФЛД". Още повече става въпрос за диагнозата Хидроцефалия. Не съм наясно обаче дали процедурата е толкова експресна , колкото при отпускане на самия шънт, но дори и да не е незабавно срока за отговора "одобрен или не" от Ц"ФЛД" е до 45 дни след подаване на заявлението и получаване на входящт номер.
Със сигурност знам , че при необходимост от ортопедична операция може да се подаде заявление към Ц"ФЛД" , ако са необходими пирони или изкуствени стави или по скоро всичко това което се води както "медицински консумативи " и НЗОК не ги поема.
За реда на кандидатстване условията и списъка със заболяванията може да намерите статия на нашата страница и по-подробно на самия сайт на Ц"ФЛД".
http://www.cfld-bg.com/
 

Даниела
Забравих да добавя , че

Забравих да добавя , че пластинката /или там както го води като наименование/  при операция на Тетракорд синдром или пък  за първа операция при наличие на спина бифида за затваряне на гръбнака, също се поема от  Ц"ФЛД" след подаване на необходимите заявления  и становище от лекуващия неврохирург.
Извинете ме за невежието , но при моето дете я няма тази "пластинка" , тъй като той е на почти 10год. и по наше време не сме били оферирани да я закупим. Зная само , че това нещо имало опция да предпазва от по малко сраствания за вбъдеще / чувала съм ,но немога да дам точното наименование/.
Ако някой има повече инфо бих се радвала да го прочета от източник минал вече по този път:)

Biby
И аз се интересувам от тази

И аз се интересувам от тази пластина.На нас също не е поставяна, а от преди 2год. се откри , че имаме и тетракорд синдром.
Дани, писах ти на л.с.

Slaveia
Днес говорих с една майка, на

Днес говорих с една майка, на дете, на което са правили операция за удължаване на дренажния маркуч. От Фонда са и отказали да покрият този разход и семейството е платило само!!!!

Някой друг има ли опит?

 

Vania
Докато бяхме в болница Иван

Докато бяхме в болница Иван Рилски, на дете с хидроцефалия беше удължено маркучето в стомаха, като Фонда за лечение на деца покри тази манипулация - края на м. юни 2013г.