СВЕТОВЕН ДЕН ПОСВЕТЕН НА СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ

На 25-ти октомври 2012 за първи път ще се отбележи Световен ден посветен на спина бифида и хидроцефалия - новина от 15.02.2012

 

За периода 22-25 октомври 2012 в Европейския парламент в Страсбург ще се проведе фотографска изложба-конкурс, организиран от Международната федерация за спина бифида и хидроцефалия (IF) под надслов „Възвръщаемост на инвестициите“.

 

Идеята на изложбата е да се противопостави на широко разпространеното схващане, от страна на институциите и обществото, че да се инвестира в децата и хората със спина бифида и хидроцефалия не е удачно. Под инвестиции се има предвид не само пари, а и време, внимание, образование, заетост. Тази изложба следва да покаже усилията, които всички ние -родители, близки, приятели, лекари, инвестираме и тяхната огромна възвръщаемост върху цялото общество.

 

От българска страна сдружение СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ изпрати за участие 10 професионални фотографии на семейства от Варна и София. Сесиите бяха заснети от  талантливите фотографи и наши приятели Катя и Стефан (Ka Studio Варна), Даниел Ахчиев (Swan photography) и Елена Ставрева. Сърдечно им благодарим за подкрепата!

Показваме ви част от фотографиите, които изпратихме за конкурса.

 

Като част от световната общност на хората, засегнати от спина бифда и хидроцефалия, сдружението в България събира идеи за отбелязване на 25-ти октомври. Ако имате предложения, пишете ни на: info@sbhb.org

 

 

 

 

 

 

Категория: