Отборът на СМЕЛИТЕ

Осем деца, пъстри в характерите и интересите си, обединени от една дума: СМЕЛОСТ

 

Отборът на смелите е най-разнородният и най-големият екип в проекта Младите застъпват. Повечето деца се познават покрай участието си в годишните лагери на сдружението, а за други тези контакти са съвсем ново изживяване. Най-голямото предизвикателство пред работата на отбора е физическата дистанция, защото децата са пръснати из цяла България, а две от момичетата живетя в Германия. Работата на отбора е изцяло он-лайн.

 

Въпреки различията и разстоянията, всяко от децата в ежедневието си проявява сили и смелост, за да се справи с всичко, което живота им поднася. Затова и темата на СМЕЛИТЕ е  „Как да се справим, когато ни е трудно?“. С изборът на тези тема, децата се надяват не само да подобрят уменията си за справяне в трудно моменти, но и да дадат добър пример на останалите.

 

 

Запознайте се с всички от Отбора на СМЕЛИТЕ:

Крис е любознателен и обича математиката. В свободното си време играе електронни игри, рисува, гледа испански футбол и ходи на риболов.

Преси е забавна, изобретателна и много артистична. Има свой собствен канал в YouTube.

Виктория обича природата и времето, прекарано с приятелки.

Александър по-често е съсредоточен и мълчалив, наблюдателен и любознателен е. Мечтае да стане готвач.

Габриела открита и чувствителна. Обича игрите и забавленията.

Антония има разнообразни интереси – участва в театрална трупа, обича спорта – езда, плуване, разходки сред природата, увлича се по готварството.

Мими има заразителна усмивка и ведро чувство за хумор.  Тя винаги прелива от идеи.

Палавата Ема е най-малкия участник в Младите застъпват. Много будна, пълна с енергия, тя винаги има какво да каже.

 

СМЕЛИТЕ са късметлии с изключително смел, търпелив и находчив ментор – Тони. Въпреки нелеката задачи, няма начин да не се справят!

 

 

Застъпническата работа на екипа започва януари 2020 и продължава до април 20201. В този период участниците преминават през всички фази на затъпничествто – от запознаване с концепцията, през избор на проблема, поставяне на цели и конкретни застъпнически действия.  Този път децата извървяват заедно, като отбор, водени от своя ментор чрез регулярни виртуални екипни срещи и линчи консултации. Работата на децата, трудностите, които срещат и успехите, които постигат покзваме в  YouTube канала на Младите затъпват:

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/channel/UCnfHsQMMAuWn0QmgkSjHonw

 

Заедно със Смелите, по проекта работят още два отбора от деца-застъпните. За тях и за каузите им може да прочетет тук:

Отбор Промяна

Отбор Запад

 

Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „Спина бифида и хидроцефалия-България“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че текстът отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Проект „Младите застъпват“ е финансиран по Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство

Премини към: