Благотворителна акция: Помощни средства от Австрия 12/2012

 

За акцията:

Заедно с австрийската фирма Бщендиг организираме благотворителна акция, в която безвъзмездно ще бъдат раздадени на деца в България повече от 20 помощни средства – вертикализиращи шини, шини за ходене (с терапевтична цел), обувки и др. Помощните средства са употребявани, но в отлично състояние.

Фирма Бщендиг е австрийски доставчик на помощни средства с дългогодишен опит в производството и доставката на специализирани помощни средства за деца и възрастни – шини, вертикализатори, колички, санитарни материали и др. За повече информация може да посетите сайта на фирмата: http://www.bstaendig.at/

 

Помощните средства бяха транспортирани до Варна благодарение на незаменимата подкрепа на отец Тенчо от Българския православен параклис „Св. Св. Кирил и Методий“ във Виена (Австрия).  

 

Заедно с помощните средства към пратката бяха изпратени катетри за еднократна употреба от госпожица Лаура Хес, секретар на австрийското сдружение за спина бифида и хидроцефалия.

 

Сърдечни благодарности на нашите членове Величка Георгиева и Ивелина Колева. Без усилията и подкрепата им тази благотворителна акция не би се състояла.

 

Списъкът с помощните средства и снимков материал може да бъде изтеглен най-долу.

 

Важна информация за помощните средства:

 • Моля да имате предвид, че помощните средства се изписват от квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.
 • Предоставените като дарение помощни средства са изработени по индивидуална поръчка за трети лица и няма как напълно да припокриват нуждите или размерите на последващи ползватели.
 • Фирма Бщендинг, сдружение СБХБ и експертите, които ни съдействат в тази акция, съветват винаги да избирате помощни средства предписани и изработени за вашите нужди/нуждите на вашето дете. Въпреки това, икономическтата реалност в България е такава, че здравната ни система не винаги може да осигури качествени помощни средства. Поради тази причина някои родители и настойници избират варианта да ползват т.н. „втора ръка помощни средства“. Нашата препоръка е това винаги да става след съгласуване с квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.

 

Как ще бъдат разпределяни помощните средства:

 • В случай, че след препоръките по-горе решите, че някое от помощните средства ще е от полза за вас/вашето дете може да се свържете с нас и да го заявите на info@sbhb.org
 • Помощните средства могат да се използват при деца със спина бифида, хидроцефалия, ДЦП и др.
 • Преди всичко, ще бъдат обработени заявките на членовете на сдружението.
 • Помощните средства се съхраняват на територията на град Варна. Може да направите оглед след предварителна уговорка.
 • Помощните средства се предоставят безплатно. Транспортните разходи са за сметка на желаещите да ги придобият.
 • Може да се наложи помощните средства да бъдат модифицирани според вашите нужди или нуждите на вашето дете. Модификацията също трябва да е съгласувана с квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар. Това ще стане за ваша сметка. Винаги избирайте квалифицирани специалисти, които да приспособят помощните средства. 

 

Важно за сигурността при използване на помощните средста:

 • Помощните средства трябва да бъдат използвани след консултация с квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.
 • Помощните средства трябва да бъдат използвани само под наблюдение на възрастен в съответствие с инструкциите от квалифицирано лице - терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.
 • Помощните средства могат да съдържат малки части и предполагат риск от задавяне при по-малки деца.
 • Съхранявайте помощните средства на сухо и хладно място, далече от пряка слънчева светлина. Не поставяйте в близост до топли и нагорещени предмети, огън, цигари, печки или други източници на топлина.
 • Извършвайте редовни прегледи на състоянието на помощните средства, които ползвате вие или вашето дете. При констатирана повреда преустановете употреба.
 • При поява на зачервяване по кожата, мазоли или рани в следствие на употребата на помощните средства, незабавно преустановете използването и се консултирайте с лекар.
 • При нужда от повече информация за продуктите, може да се свържете с представител на производителя:

Bständig

Rupert Gugerell - Orthopädietechnik

bständig competence center

Ranftlgasse 9/2. Stock, 1170 Wien

Telefon +43 (01) 485 57 18 216

Fax +43 (01) 485 57 18 200

Mail r.gugerell@bstaendig.at

Internet http://www.bstaendig.at

 

Пълният списък с помощни средства, може да свалите кликайки върху линка по-долу: