Осма благотворителна акция: Помощни средства от Австрия 09/2016

Благотворителна акция: Помощни средства от Австрия 09/2016

Пристигна поредната пратка с помощни средства от Австрия.

Този път пратката се съхранява в София и съдържа много позиционни столове, А-шини, вертикализатори, шини за крака, корсети и др. Вижте ги подробно описани със снимки в прикачения файл най-долу.

Условията за получаване остават както до сега: безплатни за членовете и за дарители. Транспортните разходи са за сметка на получателя.

Съхранението е организирано от Даниела Йорданова. Ако имате въпроси или искате да заявите помощно средство може да се свържете с нея на телефон 0988/368410

 

Напомняме, че благотворителната акция е съвместна инициaтива на сдружение СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ и австрийската фирма “Бщендиг“,  с любезното съдействие и безвъзмездна помощ от страна на отец Тенчо (Бълг. църква „Св. Св. Кирил и Методий“ - Виена) за транспортирането на помощните средствата от Виена до София. Представените помощни средства са употребявани, но са в добро състояние.

 

СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ (СБХБ) е сдружение с нестопанска цел в обществена полза, учредено от родители на деца със спина бифида и хидроцефалия през 2011. Сдружението е създадено и функционира изцяло благодарение на добрата воля, усилия и лично време на своите членове и доброволци. Нямаме външно финансиране.

Напомняме, че настоящата акция е изцяло благотворителна и помощните средства се предоставят безвъзмездно. Ако имате възможност и желание да ни подкрепите, за да развиваме и други подобни инициативи, може да го направите с дарение на банковата сметка на сдружението. Дори и минимални суми, ще са ни от полза при организиране на бъдещи акции.

Нашата баковата сметка е:

IBAN: BG16PRCB92301037854710

BIC: PRCBBGSF

Прокредит банк (ProCredit Bank)

Титуляр: СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ (SPINA BIFIDA AND HYDROCEPHALUS)

 

Важна информация за помощните средства:

•Моля да имате предвид, че помощните средства се изписват от квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.

•Предоставените като дарение помощни средства са изработени по индивидуална поръчка за трети лица и няма как напълно да припокриват нуждите или размерите на последващи ползватели.

•Фирма Бщендиг-Виена, сдружение СБХБ и експертите, които ни съдействат в тази акция, съветват винаги да избирате помощни средства предписани и изработени за вашите нужди/нуждите на вашето дете. Въпреки това, икономическтата реалност в България е такава, че здравната ни система не винаги може да осигури качествени помощни средства. Поради тази причина някои родители и настойници избират варианта да ползват т.н. „втора ръка помощни средства“. Нашата препоръка е това винаги да става след съгласуване с квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар

 

 

Важно за сигурността при използване на помощните средста:

•Помощните средства трябва да бъдат използвани след консултация с квалифицирано лице – терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.

•Помощните средства трябва да бъдат използвани само под наблюдение на възрастен в съответствие с инструкциите от квалифицирано лице - терапевт, ортопед, наблюдаващ лекар.

•Помощните средства могат да съдържат малки части и предполагат риск от задавяне при по-малки деца.

•Съхранявайте помощните средства на сухо и хладно място, далече от пряка слънчева светлина. Не поставяйте в близост до топли и нагорещени предмети, огън, цигари, печки или други източници на топлина.

•Извършвайте редовни прегледи на състоянието на помощните средства, които ползвате вие или вашето дете. При констатирана повреда преустановете употреба.

•При поява на зачервяване по кожата, мазоли или рани в следствие на употребата на помощните средства, незабавно преустановете използването и се консултирайте с лекар.

•При нужда от повече информация за продуктите, може да се свържете с представител на производителя:

Firma Bständig, Herr Rupert Gugerell – Orthopädietechnik, bständig competence center, Ranftlgasse 9/2. Stock, 1170 Wien, AUSTRIA

Telefon +43 (01) 485 57 18 216

Fax +43 (01) 485 57 18 200

Mail r.gugerell@bstaendig.at (link sends e-mail) (link sends e-mail)

 Internet http://www.bstaendig.at (link is external)

Категория: 

Благотворителни акции: Помощни средства от Австрия