Отбор ЗАПАД

Движението е състояние на тялото и на ума.

 

Шест будни деца, изявени лидери, повечето вече ангажирани в различни социални и обществени каузи. Те живеят в различни градове в Западна България, но се познават отдавна и поддържат редовни контакти он-лайн и през социалните медии.

Отбор Запад избира темата за спорта. Децата лично са се убедили в ползите от активния начин на живот и искат да покажат на света, колко важно е движението. Спортът не е само за атлетите. Спортът е за всеки, който иска да живее активно и пълноценно и децата от Отбор Запад ще го покажат с работата си.

 

 

Запознайте се с тях:

Кристина харесва рок и метъл музика и свири на пиано. Обича раходките в планината и котките.

Петър обича природата, градинарството, разходките в гората и животните. Иска да стане ветеринар. Харесва баскетбола.

Емилияна печели сърца със слънчевата си усмивка.  Тя обича да пее и има много приятели. Има опит в застъпничеството като детски посланик на Омбудсмана на България.

Цветомир се занимава активно със спорт: баскетбол, фитнес, плуване, езда. Участва в Националният отбор по баскетбол на колички. Рисува и обчива да прекарва свободното време с приятели.

Анна Даная е открита и пряма. Обича музиката и забавленията. С удоволствеие рисува и майстори всякакви красоти с ръцете си.

Йоана е  надарена с голямо въображение. Тя обича да чете и да съчинява интересни истории. Мечтае да стане художничка.

Викторияе  е ментор на Отбор Запад. Тя има нелеката задача да покаже как лидери могат да работят в екип.

 

 

 

 

Застъпническата работа на екипа започва януари 2020 и продължава до април 2021. В този период шестимата участници преминават през всички фази на застъпничеството – от запознаване с концепцията, през избор на проблем, поставяне на цели и конкретни застъпнически действия.  Този път децата извървяват заедно, като отбор, водени от своя ментор чрез регулярни екипни срещи и линчи консултации. Работата на децата, трудностите които срещат и успехите, които постигат покзваме в  YouTube канала на Младите затъпват: https://www.youtube.com/channel/UCnfHsQMMAuWn0QmgkSjHonw

 

 

Заедно с Отбор Запад по проекта работят още два отбора от деца-застъпните. За тях и за каузите им може да прочетет тук:

Отбор Промяна

Отбора на СМЕЛИТЕ

 

 

Този текст е създаден с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „Спина бифида и хидроцефалия-България“ и при никакви обстоятелства не може да се приема, че текстът отразява официалното становище на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Оператора на Фонд Активни граждани България.

Проект „Младите застъпват“ е финансиран по Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство

Премини към: