ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НОВИ РОДИТЕЛИ

Добре дошли, Скъпи родители!

 

 

Повечето от вас вероятно скоро са станали майки и татковци, а някои за първи път. Честито бебче!

 

Бъдете сигурни, че имате едно много силно и борбено дете, което жадува за живот и вашата любов му е нужна повече от всичко друго. Да му бъдете родители ще бъде едно забавно и отговорно начинание, в което ще вложите малко повече усилия от обикновено. Приемете, че това е една чудесна мисия, която ще ви направи по-силен, по информиран и по-решителен човек! А за награда, ще се научите да бъдете щастлив от една усмивка!

На първо място е важно да приемете бебето като вашето скъпо детенце. Отделете мисълта за него от мисълта за диагнозите и прогнозите - те са просто проблем, с възможно решение. Опитайте се да избягате от депресията и самосъжалението, понеже децата го усещат.  Не ги гледайте с болка и тревога, не плачете пред тях. Излъчвайте спокойствие и любов, за да са спокойни и те.

Когато ви е трудно, мислете за това, което ви се случва като за период, който ще отмине, и  тогава ще имате възможност да се зарадвате спокойно на детето си. Наистина е така, независимо от диагнозата, ще бъдете щастливи с детето си, дори ще се научите да цените повече моментите с него! 

Не преживявайте далечното бъдеще и тежките усложнения, за които сте чули и прочели, това само ще ви развали съня. Поставяйте си кратки и реално постижими цели,за да виждате напредъка!

 

 

В началото, тревогите и стресът са наистина големи, диагнозите, прогнозите и лошите новини ви заливат отвсякъде. Като добавим и нетактичния и груб понякога, медицински персонал, наистина сте поставени в една тежка ситуация. Попаднали сте на точното място, където ще получите подкрепа и разбиране от други родители, минали вече по  пътя, който ви предстои. Всеки от нас е готов да подаде ръка, да сподели опит, да ви изслуша!

 

 

От родителите

СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ

 

Премини към: