Основни правила

2 posts / 0 new
Last post
Slaveia
Основни правила

1. Този форум е част от страницата на сдружение СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ. Създаден е като място за среща на общността от семействата, засегнати от спина бифида и хидроцефалия.

 

2. Въпроси, свързани с ползването на форума може да задавате на info@sbhb.org

 

3. Форумът е открит за четене, но само регистрирани потребители могат да откриват теми и да пишат мнения. Един от подфорумите: „Нашите деца“, е защитен допълнително и е разрешен за ползване (четене и писане) само от регистрирани потребители.

 

4. За да се регистрирате трябва да създадете потребителски профил в системата през ВХОД. Самата регистрация може да отнеме до 2-3 дни, защото изисква одобрение от администратора на сайта.

 

5. Темите са групирани в подфоруми, като ясно е описано какво трябва да е съдържанието на всеки подфорум. Основен е форумът за обмяна на опит и подкрепа, с прилежащите му подфоруми – спина бифида, хидроцефалия, нови и бъдещи родители и др.

 

6.  Откривайте нови теми и ги поствайте в съответния подфорум съгласно структурата на форума. Какви теми следва да съдържа съответния подфорум е описано подробно в подзаглавието.

Темите, които не отговарят на тематиката ще бъдат премествани, заключвани или изтривани по преценка на администратора.

 

7. За новите теми избирайте заглавие, което описва съдържанието по коректен и обективен начин.

 

8. Официален език на форума е българският. Писането на кирилица е задължително! Допуска се ползването на латиница само за имена, подписи и цитати от чуждоезични източници.

 

9. Постове съдържащи обидни и груби думи са нежелани в този форум. Те ще бъдат премахвани. Потребителите, които ползват груб и неприличен език са нежелани. Администраторът може да им отнеме правата.

 

10. Публикуването на порнографски материали, или такива пропагандиращи вулгарност, агресия и жестокост е забранено, в това число снимки, текстове, линкове към подобни сайтове и др.

 

11. Забраняват се пускането на теми и изказването на мение, които са изразено агресивни, имат дискриминативен характер и подклаждат омраза. Тези прояви са нежелани! Темите и мненията ще бъдат изтривани, а потребителите могат да бъдат лишени от права за достъп до сайта по преценка на администратора.

 

12. Потребители, които преднамерено и умишлено подклаждат спорове и вражда са нежелани в този форум. Такива потребители могат да бъдат лишени от правата им във форума.

 

13. Забранява се политическата пропаганда и агитация от какъвто и да е тип във форума.

 

14. Забранено е провеждането на проучвания без изричното съгласие на администартора на сайта.

 

15. В този форум се забранява спамът, рекламните съобщения и търговска агитация от всякакъв тип. Съобщения, които имат за цел това, ще бъдат изтривани. Администраторът може да отнема правата на потребители, които редовно използват форума с рекламна цел. Изключения правят темите, в които се предлагат свои помощни средства или препоръчват конкретни марки в следствие на личен опит, обосновано и без пряка изгода, или рекламни съобщения, получили изричното съгласие на администратора и обозначени като такива.

 

16. Попкупко-продажбата се провежда по условия, договорени между самите потребители. Екипът на сайта и СБХБ не носи отговорност  при некоректни обяви, неспазени условия за доставка, плащане и др. Отговорността се поема изцяло от двете страни, които участват в процеса на покупко-продажба, а именно купувач и продавач.

 

17. В този форум могат да се обявяват за продажба артикули, нови и втора ръка, които пряко подобряват живота на хората със спина бифида и/или хидроцефалия – помощни средства и др. Стоките, които се продават от потребител на потребител трябва да са само за лична употреба. Забранява се покупко-продажбата във форума с цел спекула. При съмнение темите ще се изтриват и по преценка на администратора могат да се отнемат правата за достъп до форума.

 

18. Във форума са забранени лични разговори между отделните потребители, които са извън съответната тема. Такива съобщения, по преценка на администратора, могат да бъдат изтривани, а темата – заключвана.

 

19. Забранява се ползването на няколко профила от един и същ потребител.

 

20. Нека потребителите имат предвид, че публикуването на лични данни е нежелателно. Съобщения с публикувани чужди лични данни ще бъдат редактирани от администратора. Изключние прави публично достъпната информация – служебни контакти на медицински лица, болници, институции и др.

 

21. Нека потребителите не забравят, че информацията изнесена във форума  НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА МЕДИЦИНСКИ СЪВЕТ! Тази информация не замества консултация с медицински специалист. Поради тази причина Ви съветваме, преди да предприемете каквито и да било действия по отношение на здравето си и здравето на близките си, в следствие на информация и съвети от този форум, да се консултирате индивидуално с квалифициран медицински специалист.

 

22. Информацията, която подават потребителите на форума се записва в база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без одобрение на потребителите, уебмастъра, администратора и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

 

23. Администраторът си запазва правото да променя, премества или премахва постове, променя или заключва теми, по своя преценка, когато счита, че противоречат с добрите морлани принципи и етика.

 

24. Администраторът може да отнеме временно или постоянно права, когато потребителя е нарушил някое/и от посочените по-горе правила.

 

25. Собствениците, администраторите и модераторите на форумите носят отговорност единствено и само за публикациите, направени от самите тях и НЕ носят отговорност за теми, съобщения, публикации, твърдения и становища, изразени във форума от други потребители. Авторите на съобщения носят отговорност за личното си мнение изказано във форума или чрез лични съобщения.

 

26. Екипът на форума и сдружение СБХБ не носят отговорност за информацията предоставена на този уеб сайт. Сдружение СБХБ и екипът, не носят отговорност за грешки или неточности в този форум. Посетителите на форума сами носят отговорност за всички свои решения взети на базата на иформация публикувана във форума.

 

27. Сдружение СБХБ и екипът, работил по форума не могат да носят и не поемат никаква отговорност за каквито и да било щети или загуби – преки, косвени, както и всякакви други, настъпили в резултат от каквито и да било действия, бездействия или основания произтичащи от информацията получена пряко или косвено чрез този уебсайт.

 

28. СБХБ си запазва правото да прави промени по всяко време, без да обявява това предварително.

 

29. Всеки, потребител на форума приема да спазвва изложените тук  ПРАВИЛА НА ФОРУМ СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ!

Slaveia
Моля ви при регистрация да

Моля ви при регистрация да попълвате коректно електронния си адрес. Ако не оставите точния си електронен адрес, няма как да получите системно съобщение за вход към сайта и промяна на паролата, т.е. няма как да приключите регистрацията си.

Ако не получите системно съобщение на електронната си поща до няколко минути след като сте пуснали заявка за регистрация, то най-вероятно сте подали грешен и-мейл адрес. Направете нова регистрация и проверете дали правилно сте попълнили електронната си поща!